ОПШИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ГРАМАТИКЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

Датум: 21. Maj 2019 12:52 Категорија: Достигнућа

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ
 
ПОНОВЉЕН УСПЕХ И НА ГРАМАТИЦИ!

Након организовања Књижевне олимпијаде, Основна школа „Милутин Миланковић“ из Раброва била је 17. марта 2019. године домаћин и Општинског такмичења из српског језика и језичке културе. За разлику од Књижевне олимпијаде, где учествују само ученици 7. и 8. разреда, на Такмичењу из српског језика и језичке културе учествују и ученици 5. и 6. разреда.
Наши ученици поново су нас обрадовали. За разлику од претходног такмичења, где смо остварили 2 пласмана на окружно, сада смо били успешнији и остварили 3 пласмана. У категорији ученика 6. разреда Матеја Рајић, ученик 6/2 разреда наше школе, освојио је 3. место са одличних 18 поена, док су, скоро па пресликано, у категорији ученика 8. разреда ученице Александра Николић (8/1) и Анастасија Живковић (8/2) поделиле поново место, додуше сада 3. са 16 поена. Поменути ученици остварили су пласман на следећи, окружни ниво такмичења.
Наравно, нећемо изоставити помена и наше ученике који нису освојили неко од прва три места: Александру Војегаревић, Кристину Дражиловић и Ивану Страјиновић, ученице 5. разреда, Ванесу Јевтић, ученицу 7. разреда, и Луну Траиловић, ученицу 8. разреда. И оне су својим учествовањем заједно са награђенима и са својим наставницима, Александром Томић и Николом Стојковићем, на најбољи начин представљале нашу школу.   
Честитамо им и желимо још успеха у овој школској години!



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај