РЕПУБЛИЧКА КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА

Датум: 21. Maj 2019 12:47 Категорија: Достигнућа

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА – КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА

Стигли смо полако и до самог краја. Последње и најважније такмичење ове школске године – Републичко такмичење из српског језика – Књижевна олимпијада. Завршно финале најбољих ученика из целе Србије. А међу њима и наша Александра Николић са својим наставником Николом Стојковићем. По речима Зоне Мркаљ, председнице Друштва за српски језик и књижевност, сви учесници такмичења, самим тим што су изборили пласман, јесу већ победници. Није мала ствар бити међу најбољих 269 ученика 8. разреда из целе Србије.  
            Домаћин такмичења била је, традиционално, Карловачка гимназија. Ученици су имали прилике да прошетају гимназијом и центром Сремских Карловаца, а након тога смо посетили и Стражилово. Одважили смо се и да одрадимо један „лакши кондициони тренинг“ пењући се до места где се налази гроб нашег чувеног песника Бранка Радичевића. Да нам је веома лепо и пријатно било, сведоче и фотографије које смо направили.
            Што се самог такмичења тиче, наша Александра није ни овог пута разочарала. Освојила је 15 поена и тако поделила 6. место са великим бројем ученика који су остварили исти број поена. Колики је то успех и колико је конкуренција била јака можда најбоље говори податак да је чак три ученика поделило 1. место са максималних 20 поена.
            МИ СМО ПОНОСНИ НА НАШУ АЛЕКСАНДРУ И ЖЕЛИМО ЈОЈ ДА СА ОВАКВИМ УСПЕСИМА НАСТАВИ И У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ!   



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај